Let's talk about Bett

Från ovan och höger: Peewee bett // Sprenger gold wing 3 delat // Trust rakt soft bett // Trust Läderbett 
 
Vad jag vet från de förra ägarna har han mest ridits på vanligt tredelat eggbett, han går helt ok på bettet. Men jag skulle vilja hitta något ännu bättre, eller åtminstånde något att varva på. 
Alla betten utom läderbettet, har jag hört mycket bra om! Speciellt sprengers golden wing är det många som lovordar och även peewee bettet. 
 
Men jag vill gärna ha ett rakt bett i "samlingen", jag gillar att trycket blir mildare (som med ett rakt) och många hästar uppskattar detta. Läderbettet känns väldigt intressant och något jag gärna skulle vilja prova! 
Annars står ett Trust soft bitt högt upp på listan över raka bett. 
 
Vad rider ni på för bett? 


Massage

 
Egentligen skulle Valle ha longerats idag, men då jag tyckte att han var för spänd för att inte "ta tag i det" så blev det massage av rygg, hals och bog. Där han har mest spänningar, egentligen vill jag få med bakdelen och bakbenen då han är något gallig, men får ta det när de andra spänningarna släppt i hals/bog. 
Valle visade tydligt vart det inte var skönt och vad som var skönt, men också när spänningarna släppte - en tacksam häst att massera alltså. 
 
Så nu blir det jobb från marken resten av veckan, och sen kör vi mer massage under nästa vecka. 
Sen blev det på med regntecket eftersom det blir regn nu i natt och i morgon förmiddag. 


Hovslagaren

Idag kom hovslagaren på besök, dags för nya skor helt enkelt! 
Valle skötte sig som vanligt super, men något mer "vaken" än vanligt, om det beror på att hunger - maten är snart slut i hagen, eller mycket energi nu när det är svalare väder låter jag vara osagt, men positivt med lite mer "energi" även om det kanske inte uppskattas när han står uppbunden i stallet..! 
 
Idag red medryttaren, och i morgon ska han longeras. :)
 
 

Mvh Yrsa