Ett tänkt dopp i sjön

 
Igår visade inte Valle sig från sin bästa sida. Och var även lite öm på högersida rygg. Var därför lite extra uppmärksam idag efter ömhet men ingenting alls idag. Han kan mycket väl ha gått o spänt sig eller fått en lättare spark. 
 
Idag tog vi sällskap och ner till vattnet av alla ställen, ingen av hästarna vågade gå ned i Mälaren. Men Valle tog något steg ut och nosade på vatten ytan. Tror med säkerhet att han kommer kliva ner nästa gång! 
Han var pigg o framåt, tyckte de var kul att vara ute på äventyr. Vilket glädjer mig. 
I morgon  blir det vila och torsdag tömkörning igen 👍


Tömkörning

 
Regn o rusk! 
Fick hjälp och stöttning av Emelie idag med tömkörningen. Hon hjälpte mig även med Forysta när hon tömkördes de första gångerna - så blev glad när hon ställde upp, underlättar verkligen! 
Gick i alla fall hur bra som helst, märkte vad som fungerade och inte fungerade, och hur man väckte upp honom. För om han själv fick välja skulle han helst stå och sova hela passet kändes det som. 
 
Det här kommer bli ett superbra kompliment till uteritterna, så småningom ska vi blanda in lite cavaletti också så han kommer upp med ryggen och får lyfta på benen. 


Sena sommar kvällar

 
Igår körde vi på.från marken igen. Fokus på att gå på volt med mig (ej longering alltså) och träna in signal för att sänka huvudet i skritten. Tog inte så många gånger innan han förstod vad som krävdes av honom. 
 
Att gå på rakt spår är tydligen svårt, något vi kommer behöva jobba mycket med som det känns nu. Han flyter gärna ut innanför spåret och än tar han inte hjälperna med spöet, och jag känner mig inte tillräckligt säker i det akademiska så ska bli skönt med lite profs hjälp i veckan, så det blir rätt från början nu i omskolningen 😊

Mvh Yrsa