En pigg häst med nerver på utsidan

 
Valle som är otroligt lugn och trygg var idag rädd för det mesta.. tror vi hoppade upp i luften, åt sidorna och backade ned i diken hela ridturen.. Men mellan gångerna var han fint framme för skänkeln (även om han försökte öka upp farten) och tog hjälperna. Fick några riktigt fina galopp sträckor idag! 
 
Vi red förbi det gamla stallet, och förbi korna (skulle se hur han reagerade på får och kor..) vilket gick helt ok, men hönsen var jätte läskiga.. tycker att han borde vant sig vid höns med tanke på att det finns bredvid hagen i vårat stall.. men icke.. 
 
Han vart dock otroligt svettig så han ska rakas nu i början på veckan, eller i morgon..! 


Tankar nu under Fredag kvällen

  • Valle har bajsat mindre i boxen än vad han brukar göra sedan jag bytte foder.. om detta är en tillfällighet eller inte.. får tiden avgöra. Men från att behöva vända ut och in på hela boxen till att plocka upp två-tre högar på 5 minuter. 

  • Till helgen kommer en av mina närmaste vänner över, och bor hos oss ett tag framöver. I och med det ska jag försöka få till lite bilder både i ridningen och till en ny design. 

  • Jag är inte 100% nöjd över sadeln, och letar ständigt efter något mer passande vilket såklart tar både tid och energi. 

  • .. Vart jag ska rida i morgon för att slippa springa på jägare.. 
    kom på att det är FYRA veckor sedan jag red ut.. och två-tre veckor sedan jag red.. inte lätt att få till tiden med småbarn.. 
 


19 / 10

 
Blev ett tömlongerings pass idag, efter massage behandling rekomenderar jag alltid att man avstrår från att rida, men gärna motionerar hästen antingen via promenad, longering eller tömkörning. 
 
Valle skötte sig fint, och det märktes tydligt att han inte gått så hårt några dagar utan fått ta det lite för lugnt kanske.. Han vart väldigt pigg och ouppmärksam ett tag. Sen såg han lite spöken där han vart skrämd i Tisdags, (gubbe med skottkärra bakom ett par buskar), men efter ett tag slappnade han av även där. 
 
Han trivs väldigt bra med Novabettet, så jag är väldigt nöjd över mitt köp! 

Mvh Yrsa