Kinesiotejp - Vad är det & Varför?

Fick en fråga angående Kinesiotejpen som jag skrev att jag använde häromdagen. 
Detta är något som elit idrottare använt sig av, men nu på senaste att man även upptäckt fördelarna på häst! 
 
  
Vi har gått igenom lite av det här på min utbildning, men fördjupningen var under våren 2017 (som jag missade pga mammaledighet - tas igen nästa år). Så har inte alla kunskaper eller på vilka områden man kan använda dessa. Men HAR man har koll på musklernas fästen, ursprung och funktion och hur tejpen fungerar så kommer man långt. Detta rekomenderar jag därför inte "alla" att göra hemma. Även om det inte i sig är skadligt för hästen. 
 
Men med tejpen kan vi uppnå "Muskelpåminelse" - att påminna om att använda vissa muskler ex magmusklerna/Bakdelsmuskler för påskjut, som rehab tejp vid skada / smärta för att stödja en muskel, För att muskler ska slappna av som annars är spända,. Hur bra låter inte detta? 
Och JA det fungerar, inget hokus pokus. Det är super att använda även på sig själv, och det finns massörer som enbart gör tejpningar (humant), eller som tillägg på en behandling. Påminner kroppen om att använda musklerna rätt, slappna av och stödjande verkan. Jag har använt detta själv både på handled och sen efter behandling av axlar som gärna åker upp till öronen.. 
 
Tejpen går att stretcha ut och är alltså elastisk (150%), och är helt ofarlig att använda på hud och päls. På människa kan tejpen sitta kvar upp till en vecka trots dusch, träning osv. På häst finns det speciellt anpassad tejp för detta. 
För er som är intresserade, finns det kurser att tillgå. Finns även mängder med filmer på youtube (mest human) där dom förklarar fördelar med tejpen. 
 
Hoppas att det här inlägget hjälpte något :) 
 


Ida

Hade vart väldigt roligt och intressant att kunna göra på hästar, då jag vet hur bra det funkar på människor..
Vad är det för utbildningar som finns?

Svar: Jag läser på UPH till Equiopat, men för enbart kinesiotejp kan man googla finns några stycken, men inte så många :)
yrsasvanity.se

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?