Det här med Bett

Som med sadlar - finns det en djungel av bett, olika modeller, märken och material. 
Jag är något faschinerad över allt detta, och har och vill såklart hitta Valles favoriter och har nu kunnat sortera ut lite vad han gillar och ogillar. Men ja.. långt ifrån alla typer är ju testade. 
 
Något intressant är nu dock när vi äntligen av en slump hittat en favorit (tredelat med äppelsmak) är att han gillar att bli tränsad och bettet spottas inte ut när tränset ska av.. När jag köpte honom i somras, fick man öppna munnen åt honom för att få in bettet (vanligt tredelat med fastaringar). Vilket kändes brutalt, och inte hållbart. 
Därefter har mängder av olika typer provats. Tills nu.. 
Men såklart vill jag ha ett bett till att variera med, och beställt ett läderbett - ett sådant där man inte behöver ett träns till. Häftigt också såklart ;) 
 
Idag övade vi med hackamoret, Valliant har nog aldrig ridits med detta (?), då han verkligen inte förstod ett dyft. Utan vart snarare stressad utav det och slängde med huvudet. Därför har jag backat och övar med klicker, godis och positiv anda att förtydliga hjälperna. Rider helst på långa tyglar och tanken är att han ska sänka huvudet vid höjd hand. och att lätt kunna ta förhållningar. 
 
 Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?